Algi morskie są podstawowym składnikiem kuchni azjatyckiej. Japońscy mistrzowie stosują je od wieków, by nie lecz nadać potrawom niecodzienny smak, natomiast także urządzać dania o znakomitych właściwościach odżywczych. Algi gromadzą w sobie pełnia to, co najlepsze w morzu – są bogactwem cennych minerałów, witamin, a plus aminokwasów – to między innymi z przyczyny przed azjatycka sztuka kulinarna uchodzi w środku zdrową a mającą nadrzędny autorytet na niedojrzały powierzchowność choćby Japończyków. W naszej ofercie znajdziesz wodorosty pod spodem różnymi postaciami. Szczególnie polecamy Ci glony wakame, które możesz skorzystać aż do sałatek, sushi, bądź po prostu w formie przyprawy. Nieodłącznym elementem japońskiej kuchni są plus algi Nori. Dzięki prażeniu doskonale sprawdzają się jak zdrowa i pyszna przekąska, zastępując tłuste chipsy. To klasyczny opcja na imprezę w orientalnym klimacie natomiast procedura na całkowite osłupienie gości.